Mērcei:
Baklažānu sagriež gareniskās, ~ 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlēm uzkaisa sāli un patur ~ 10 minūtes.
Katliņā uzkarsē ūdeni un 2-3 minūtes vāra baklažānu šķēles. Tad baklažānus izņem ārā, noliek uz papīra salvetes un nosusina lieko ūdeni.
Mocarellas sieram nolej sūkalas un sagriež šķēlītēs. Tomātus nomazgā un sagriež ripiņās. Baziliku noskalo un noplēš lapiņas. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Ķiplokus sajauc ar eļļu.
Baklažānu šķēles liek krusteniski vienu pāri otrai. Pārsmērē ar eļļas-ķiploku maisījumu. Uzliek siera šķēlīti, tomātu ripiņu un bazilika lapiņu. Sainīti aizloka ciet.
Sagatavo mērci: sajauc eļļu, balzamiko etiķi, citrona sulu. Riekstus apgrauzdē.
Baklažānu pauniņas grilē ~ 10 minūtes, līdz tās kļūst viegli brūnas. Gatavošanas laikā uzlej mērci. Pasniedz pārkaisītas ar bazilika lapiņām un riekstiem.
Howdy! This article could not be written any better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I’ll send this information to him. Fairly certain he’s going to have a good read. Thanks for sharing!