Konsistences un garšas dēļ baklažāni ir lieliski gaļas aizstājēji. Rīvmaizes garoziņā tie labi garšos gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem.
Siera mērcei
Baklažānus nomazgā, sagriež garās šķēlēs, un no tām izspiež aplīšus vai arī nomizo un sagriež ripās.
Baklažānus apsāla, aplej ar apelsīnu sulu, pievieno medu. Tāpat pievieno garšvielas – citronpiparus, ja gribas ko asu – arī čili. Atstāj iemarinēties 20 minūtes.
Timiānam nobrauka lapiņas vai ļoti smalki sakapā un sajauc kopā ar rīvmaizi.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas. Iemarinētos baklažānus apviļā vispirms olā, tad garšaugu rīvmaizē un izkārto uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru. Liek cepeškrāsnī 200°C temperatūrā un cep 15 minūtes no vienas puses, tad apgriež uz otru pusi un cep vēl 5–10 minūtes.
Kamēr ripiņas cepas, pagatavo mērci. Jogurtā iemaisa smalki rīvētu cietā tipa sieru, apelsīnu sulu, sāli, piparus un nedaudz medus. Ja gribas asāku, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu vai smalki sakapātu ķiploku.
Sanaca garsīgi