Baklava

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
baklvava

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums filo mīklas
  • 600 g riekstu (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsna kardamona
  • 110 g izkausēta sviesta
  • 100 g Dansukker zeltainā sīrupa

Pagatavošana

  1. Filo mīklu pirms lietošanas atkausē pāris stundu istabas temperatūrā.
  2. Katliņā izkausē sviestu.
  3. Riekstus samaisa kopā ar 2 ēdamkarotēm sīrupa, kardamonu, kanēli. Tos mazliet sablendē vai sakapā smalkākus.
  4. Cepamajā formā 20 x 30 cm klāj divas filo mīklas kārtas, un ar otiņu noklāj tās ar sviestu.
  5. Pa virsu ber daļu riekstu un izlīdzina. Nākamajā kārtā atkal liek divas kārtas ar filo mīklu, noklāj ar sviestu un atkal pa virsu riekstus. Tā turpina, līdz iztērēti visi rieksti.
  6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai bez ventilatora režīma. Pirms cepšanas baklavu sagriež vienādos rombiņos.
  7. Baklavu cep 20–25 minūtes, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna. Kad tā gatava, virspusi ar otiņu noklāj ar zeltaino sīrupu vairākas reizes un ļauj sasūkties.