Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Baklava
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
1 iepakojums filo mīklas
600 g riekstu (pēc izvēles)
1 tējkarote kanēļa
šķipsna kardamona
110 g izkausēta sviesta
100 g Dansukker zeltainā sīrupa
Pagatavošana
Filo mīklu pirms lietošanas atkausē pāris stundu istabas temperatūrā.
Katliņā izkausē sviestu.
Riekstus samaisa kopā ar 2 ēdamkarotēm sīrupa, kardamonu, kanēli. Tos mazliet sablendē vai sakapā smalkākus.
Cepamajā formā 20 x 30 cm klāj divas filo mīklas kārtas, un ar otiņu noklāj tās ar sviestu.
Pa virsu ber daļu riekstu un izlīdzina. Nākamajā kārtā atkal liek divas kārtas ar filo mīklu, noklāj ar sviestu un atkal pa virsu riekstus. Tā turpina, līdz iztērēti visi rieksti.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai bez ventilatora režīma. Pirms cepšanas baklavu sagriež vienādos rombiņos.
Baklavu cep 20–25 minūtes, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna. Kad tā gatava, virspusi ar otiņu noklāj ar zeltaino sīrupu vairākas reizes un ļauj sasūkties.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: