Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Bagātīgā sodas maize un saulē kaltētu tomātu sviests
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
400 g miltu
1 tējkarote sodas
1 tējkarote sāls
20 g cukura
250 g paniņu
100 g bekona
120 g siera (vislabāk Čedaras)
bunte lociņu
200 g sviesta istabas temperatūrā
50 g saulē kaltētu tomātu pesto
½ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Uz pannas apcep bekonu, notecina liekos taukus un sagriež mazos gabaliņos. Sarīvē sieru un sasmalcina lociņus.
Bļodā ber visas sausās sastāvdaļas, pievieno sieru, lociņus, bekonu, iemaisa un pielej paniņas. Visu aši samaisa, lai izveidojas viendabīga, bet ķepīga mīkla (jo mazāk mīcīsiet, jo labāk). Ja mīkla neturas kopā, pievieno vēl paniņas.
Ar slapjām rokām izveido kukulīša formu uz pannas ar cepamo papīru. Veic krusta iegriezumu 1 cm dziļumā un cep 180 ºC temperatūrā 40 minūtes. Atdzesē zem dvielīša.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: