Bagātīgā sodas maize un saulē kaltētu tomātu sviests

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

400 g miltu

1 tējkarote sodas

1 tējkarote sāls

20 g cukura

250 g paniņu

100 g bekona

120 g siera (vislabāk Čedaras)

bunte lociņu

200 g sviesta istabas temperatūrā

50 g saulē kaltētu tomātu pesto

½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Uz pannas apcep bekonu, notecina liekos taukus un sagriež mazos gabaliņos. Sarīvē sieru un sasmalcina lociņus.
  2. Bļodā ber visas sausās sastāvdaļas, pievieno sieru, lociņus, bekonu, iemaisa un pielej paniņas. Visu aši samaisa, lai izveidojas viendabīga, bet ķepīga mīkla (jo mazāk mīcīsiet, jo labāk). Ja mīkla neturas kopā, pievieno vēl paniņas.
  3. Ar slapjām rokām izveido kukulīša formu uz pannas ar cepamo papīru. Veic krusta iegriezumu 1 cm dziļumā un cep 180 ºC temperatūrā 40 minūtes. Atdzesē zem dvielīša.
  4. Sviestu sajauc ar pesto un sāli.