BULJONAM
garneļu galvas
1 cm nomizotas ingvera saknes
1 neliels sīpols
1 burkāns
2 daiviņas ķiploku
50 g sojas mērces
1 stiebrs citronzāles
1 čili
1 tējkarote medus
1 tējkarote sezama eļļas
ZUPAI
2 porcijas olu nūdeļu
4 olas
12 tīģergarneles
2 saujas šitaki sēņu
1 ēdamkarote sezama eļļas
sauja sniega zirņu pākstu
8 nelielas brokoļu rozetes
1. Vispirms pagatavo buljonu. Attīra garneles un galvas atliek malā. Katliņā uzkarsē sezama eļļu un apcep uz pusēm sagrieztu sīpolu, citronzāli un uz pusēm sagrieztu čili. Pievieno garneļu galvas, plānās šķēlītēs sagrieztu ingvera sakni, ķiplokus un burkānus. Visu aplej ar ūdeni, pievieno sojas mērci un vāra vismaz 30 minūtes. Gatavošanas beigās buljonu nogaršo, noregulē garšas, pēc nepieciešamības pievieno sojas mērci un medu. Izņem visas vārītās sastāvdaļas, atstājot tikai šķidrumu.
2. Olas liek vārīties karstā ūdenī un vāra precīzi 5 minūtes.
3. Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep šitaki sēnes. Ja tās ir lielas, pirms cepšanas sakapā smalkāk. Turpat pāris minūtes apcep arī brokoļu rozetes
4. Karstā buljonā liek sniega zirņus, nūdeles un garneles.
5. Nelielās bļodiņās lej buljonu kopā ar garnelēm un sniega zirņiem, pievieno apceptās sēnes, brokoļus un uz pusēm sagrieztu, mīksti vārītu olu. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar sakapātiem lociņiem.
Komentāri: