Avokado siera kūka

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g sviesta cepumu
  • 100 g sviesta
  • 10 g želatīna pulvera
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 3 vidēji izmēra nogatavināti avokado
  • 1 ēdamkarote svaigas laima sulas
  • 120 ml piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 60 ml cukura sīrupa
  • 300 g krēmsiera
  • 100 g attīrītu pistāciju
  • miziņa no 1 laima

Pagatavošana

  1. Blenderī samaļ sviesta cepumus un sviestu istabas temperatūrā. Gatavo masu izklāj tartes formā, kas pirms tam viegli ieziesta ar sviestu. Tartes formu liek atdzesēties ledusskapī uz 1 stundu.
  2. Blenderī liek notīrītus avokado, pievieno atdzesētu saldo krējumu, cukura sīrupu un pienu. Visas sastāvdaļas viegli samaļ blenderī, pievieno laima sulu un krēmsieru. Vēlreiz visu kārtīgi sakuļ blenderī līdz viendabīgai konsistencei.
  3. Uzbriedina želatīnu. Nelielā traukā ieber želatīna pulveri, pārlej to ar ūdeni un samaisa. Atstāj uzbriest uz 5 minūtēm, tad to izkausē ūdens peldē. Kad želatīns izkusis, to iemaisa siera kūkas masā.
  4. Avokado siera kūkas masu izklāj tartes formā uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī atdzesēties uz nakti.
  5. Pasniedz atdzesētu, dekorē ar sakapātām pistācijām un svaigi rīvētu laima miziņu.