Aveņu kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Lieliska kūka, kas saglabās savu formu un garšu arī karstā vasaras svelmē. Maigs, gaisīgs biskvīts, kas papildināts ar aromātiskām un sulīgām avenēm. Ideāla savienība vasaras pēcpusdienai!

Gatavojot šo kūku, varat izmantot arī citas ogas – upenes, jāņogas, mellenes, kazenes, arī zemenes.

Sastāvdaļas

  • 100g sviesta istabas temperatūrā
  • 240g cukura
  • 3 olas
  • 240g miltu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 500g svaigu aveņu
  • 1 tējkarote sviesta formas iesmērēšanai
  • mannas putraimi formas sagatavošanai
  • pūdercukurs un kakao pulveris kūkas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepamo formu (der gan stikla, gan keramikas, gan metāla) iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannas putraimiem.
  2. Sviestu sajauc ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, katru reizi kārtīgi saputojot.
  3. Atsevišķā traukā samaisa miltus, sāli un cepamo pulveri.
  4. Sagatavoto miltu maisījumu iesijā sviesta-olu masā un kārtīgi izmaisa, vairs nekuļ.
  5. Mīklu lej cepamajā traukā, pa virsu pārber avenes un cep 45-50 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – kad pie irbulīša mīkla nepielīp, kūka gatava!
  6. Kūku atdzesē ~ 20 minūtes un atdzisušu rotā ar pūdercukuru un kakao.

Komentāri:

  • Dagmāra saka:

    110°C pēc 50 min viss vēl jēls!

  • Baiba saka:

    Diemže šī kūkas recepte ir neizdevusies, norādiita laikā neizcepjas, pilnīgi jēla, nekas no gaisīguma nav manāms. Un žēl, ka nav norādīts formas izmērs.

  • redakcija saka:

    Ļoti žēl, ka recepte jums nav izdevusies. Nomainījām temperatūru, jo izskatās, ka autore ar to kļūdījusies. Biskvītam vienmēr jācepas augstā temperatūrā, izņēmums ir olbaltums. Atvainojiet par nepatīkamo pieredzi!