Auzu un Indijas riekstu piens

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g auzu pārslu
  • 120 g mērcētu Indijas riekstu
  • 50 g kļavu sīrupa
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1080 g ūdens

Pagatavošana

  1. Blenderī liek auzu pārslas, Indijas riekstus, kļavu sīrupu un vaniļas sēkliņas. Aplej ar ledusaukstu ūdeni (aukstu, jo citādi piens sanāks gļotains).
  2. Blenderē apmēram 40 sekundes līdz 1 minūtei maksimālajā ātrumā.
  3. Ņem bļodu, sietiņu, trīs kārtās salocītu marli vai speciālu maisiņu augu piena pagatavošanai un izkāš saturu.
  4. Pārlej slēgtā traukā vai stikla pudelē, pievieno tukšo vaniļas pāksti. Uzglabā ledusskapī, pirms lietošanas jāsakrata.