Auzu pārslu un žāvētu augļu batoniņi

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
10 personām

Sastāvdaļas

150 g dateļu bez kauliņiem 

100 g sviesta vai kokosriekstu eļļas

3 ēdamkarotes agaves sīrupa 

50 g žāvētu aprikožu  

50 g žāvētu dzērveņu

50 g grauzdētu lazdu riekstu  

2 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēklu 

1 ēdamkarote grauzdētu saulespuķu sēklu 

150 g auzu pārslu

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē sviestu un vienmērīgi samaisa kopā ar agaves sīrupu.
  2. Virtuves kombainā sasmalcina visas pārējās sastāvdaļas kopā ar izkausēto sviesta un agaves sīrupa maisījumu. 
  3. Uzkarsē krāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, liek sagatavoto masu un cep cepeškrāsnī 15–20 minūtes. 
  4. Izņem no krāsns, sagriež 12 daļās un atstāj, lai atdziest.