Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Auzu ierauga tostermaize ar trīs veidu lokiem
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
3 personām
Vakariņām pavasarīgas “Hanzas Maiznīcas” tostermaizes ar auzu ieraugu un trīs veidu lokiem – grilētiem, svaigiem un lociņu pelniem. #piegalda
Sastāvdaļas
50 g lociņu + 30 g lociņu pasniegšanai
eļļa
sāls
melnie pipari
50 ml meža ziedu medus
200 g tecināta krējuma
10 g lociņu pelnu
‟Hanzas Maiznīca” tostermaize ar auzu ieraugu
Pagatavošana
Nomazgā lokus, nogriež galus, apslaka tos eļļā, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek krāsnī cepties 180 °C temperatūrā 10 minūtes.
Daļu loku pēc tam liek krāsnī bez ventilācijas režīma 230 °C temperatūrā uz 30 minūtēm, tā iegūstot loku pelnus. Šādi var izmanot arī nevajadzīgus puravu galus, pētersīļu kātus un tamlīdzīgus zaļumus.
Tecināto krējumu sagatavo iepriekšējā dienā. Ņem 25% krējumu un to ievieto sietā, kurā ieklāta drāna vai marle, un sietu pakabina virs bļodas. Liek to visu ledusskapī uz nakti notecināt sūkalas.
Kad krāsnī ceptie loku gali gatavi, apgrauzdē maizi, ziež bagātīgu kārtu tecinātā krējuma, tam pāri liek gatavus ceptos lokus. Sajauc medu ar loku pelniem un pārslaka maizītes, pa virsu griež vēl svaigus lokus un pasniedz!
Komentāri: