Auzu ierauga tostermaize ar trīs veidu lokiem

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
3 personām

Vakariņām pavasarīgas “Hanzas Maiznīcas” tostermaizes ar auzu ieraugu un trīs veidu lokiem – grilētiem, svaigiem un lociņu pelniem. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 50 g lociņu + 30 g lociņu pasniegšanai
  • eļļa
  • sāls
  • melnie pipari
  • 50 ml meža ziedu medus
  • 200 g tecināta krējuma
  • 10 g lociņu pelnu
  • ‟Hanzas Maiznīca” tostermaize ar auzu ieraugu

Pagatavošana

 

  1. Nomazgā lokus, nogriež galus, apslaka tos eļļā, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek krāsnī cepties 180 °C temperatūrā 10 minūtes.
  2. Daļu loku pēc tam liek krāsnī bez ventilācijas režīma 230 °C temperatūrā uz 30 minūtēm, tā iegūstot loku pelnus. Šādi var izmanot arī nevajadzīgus puravu galus, pētersīļu kātus un tamlīdzīgus zaļumus.
  3. Tecināto krējumu sagatavo iepriekšējā dienā. Ņem 25% krējumu un to ievieto sietā, kurā ieklāta drāna vai marle, un sietu pakabina virs bļodas. Liek to visu ledusskapī uz nakti notecināt sūkalas.
  4. Kad krāsnī ceptie loku gali gatavi, apgrauzdē maizi, ziež bagātīgu kārtu tecinātā krējuma, tam pāri liek gatavus ceptos lokus. Sajauc medu ar loku pelniem un pārslaka maizītes, pa virsu griež vēl svaigus lokus un pasniedz!