Auzu fusilli ar grilētas paprikas mērci

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Auzu pasta jāvāra divreiz īsāku brīdi, un ir ļoti svarīgi to nepārvārīt. Pārvārīta tā jūk ārā un paliek putrā. Tādēļ arī to nav ieteicams pasniegt ar ļoti krēmīgām un pašķidrām mērcēm, kurās ir daudz ūdens, ko pasta vēl pēc vārīšanas papildus uzsūc. Šai pastai ir piemērotas pesto tipa mērces. Šoreiz mazliet citādāks pesto – no paprikas.

Sastāvdaļas

  • 300 g fusilli auzu pastas
  • 3 sarkanās paprikas
  • 4 daiviņas ķiploku
  • sauja mandeļu
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
  • 2 šķēles baltmaizes
  • ½ tējkarotes kumīna
  • 1 tējkarote medus
  • 4 ēdamkarotes grieķu jogurta

Pagatavošana

  1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Svarīgi tos nepārvārīt un ievērot norādītās gatavošanas minūtes.
  2. Pagatavo mērci. Paprikas attīra no sēklotnēm, sagriež palielos gabalos un liek cepties sakarsētā eļļā. Pievieno notīrītas ķiploka daiviņas un cep no abām pusēm, līdz paprika kļuvusi mīkstāka un dažviet apdegusi.
  3. Visu pannas saturu, ieskaitot ķiplokus un eļļu, liek blenderī, pievieno mandeles, paprikas pulveri, ūdenī izmērcētas baltmaizes šķēles, etiķi, medu un kumīnu. Visu sablendē viendabīgā, krēmīgā masā.
  4. Karstiem makaroniem pāri liek mērci, ja vēlas, pievieno grieķu jogurtu un apslaka ar laima sulu.