Atvērtā sviestmaize ar ceptu ķirbi

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

Pļavas ķirbju sēklu maize

½ vidēji liela riekstu ķirbja

1 sarkanais sīpols

2 galviņas ķiploku +2 daiviņas ķiploku

rukola

200 g fetas siera

200 g grieķu jogurta

sula no ½ laima

sāls

melnie pipari

eļļa

sviests

ķirbju sēklas

Pagatavošana

  1. Riekstu ķirbi sagriež daiviņās, iesmērē ar eļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem. Veselos ķiplokus pārgriež uz pusēm, sarkano sīpolu sagriež lielos gabalos, kopā ar ķirbi visu kārto uz cepešpannas un liek cepties cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā uz apmēram 40–60 minūtēm, līdz ķirbis ir tumšāk zeltaini brūns.
  2. Pagatavo mērci. Grieķu jogurtu sajauc ar 2 smalcinātām ķiploka daiviņām, sulu no ½ laima un šķipsnu sāls.
  3. Fetas sieru saputo ar mikseri, līdz tas kļuvis viegli klājams.
  4. Maizi apgrauzdē, pēc tam uz visām šķēlēm uzreiz smērē sviestu, lai izkūst.
  5. Kārto maizītes. Uz katras šķēles smērē putoto fetas sieru, kārto rukolas lapas, pāri liek ceptos sīpolus un 1–2 daiviņas ceptā riekstu ķirbja, kam pārlej jogurta mērci un visam pārber grauzdētas ķirbju sēklas. Pasniedz ar ceptām ķiploku pusītēm.