Ātrā siera kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 300 g krēmsiera
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 laimi
  • 4 nelieli smilšu mīklas groziņi
  • kaltētas vai svaigas avenes

Pagatavošana

  1. Pagatavo karameli cukura lauskām. Nelielā katliņā ber cukura un pievieno nepilnu ēdamkaroti ūdens. Nedrīkst maisīt! Ļauj visam karsēties, līdz cukurs ir izkusis, sāk burbuļot un maina krāsu uz zeltainu. Tad masu pārlej uz saburzīta cepamā papīra un ļauj tai atdzist, veidojot kraukšķīgu karameli. Pirms pasniegšanas to salauž gabalos un sprauž kūciņās.
  2. Ja ir vēlēšanās, pirms sacietēšanas karamelei var pārbērt pāri kaltētas avenes vai ziediņus, lai krāsaināk.
  3. Krēmsieru sakuļ ar medu, laima sulu un miziņām un pilda smilšu mīklas groziņos. Dekorē ar cukura lauskām un avenēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: