Svaigais maskarpones siers (Mascarpone) parasti tiek izmantots desertiem. Piedāvājam vienkāršu un ātri pagatavojamu siera kūku– bieza maiga krēma kārta uz drupana cepumu pamata. Maigo garšu lieliski izceļ saldskābā ogu mērce.
Krēmam
8 – 12 gabaliņi
1. Pagatavo ogu mērci. Svaigas ogas noskalo un liek katliņā. Pārlej ar 175 ml ūdens un pieber pūdercukuru. Visu uzkarsē un vāra uz lēnas uguns 7-8 minūtes. Kukurūzas cieti samaisa ar 25 ml auksta ūdens un pievieno ogu mērcei. Samaisa un izslēdz liesmu.
Ja mērces gatavošanai izmanto ogu ievārījumus, tad rīkojas līdzīgi, tikai nepievieno cukuru.
Ko var lietot kukurūzas miltu vietā, ja nav mājās? Kādās proporcijās?
kartupeļu miltus. Lietojiet tos. Aptuveni tikpat daudz.
Liene
Kas viņu sacietina,kamēr vina stāv ledusskapī?Man liekas,ka bija jāliek želatīns…
Un nav norādīts,ka jābūt pēc iespējas treknākam saldajam krējumam,lai uzkultu!!!
paldies par ātro recepti! izdevās lieliski! 🙂
Dìvaini , ka pie nepieciešamajàm lietàm ir minèta “tortes forma cepšanai ” ,bet nekur tas ,ka kùka bùtu jàcep nav teikts ! Samulsu .
Dìvaini , ka pie nepieciešamajàm lietàm ir minèta “tortes forma cepšanai ” ,bet nekur tas ,ka kùka bùtu jàcep nav teikts ! Samulsu ….
Ļoti laba receptīte, jāsākiepirkt detaļas 🙂
—
http://livit.lv/
Izklausās vilinoši un iespējami vienkārši! Brīvdienās izmēğināšu! 🙂
Ļoti elementāri un vnk
Želantīns nav jāpievieno? – kas sacietina kūku?!
Labi saputots krējums ar biezo sieru ir pietiekami stingrs. Ja kūku nav jāpārvadā lielos attālumos un lielā karstumā, būs laba un garšīgāka nekā ar želatīnu.
Ļoti vienkārša recepte. Sanāca garšīgi:-)
Sanāca normāla,Nezinu kāpēc,man tas krēms sanāca ļoti dīvains un tāds,nevis kā parasti siera kūkām,bet izskatās kā vienkārši uzlikts putukrējums pa virsu cepumu pamatnei,Visu izdarīju kā bija rakstīts…
Kādēļ pievienojot ”citrona miziņu”viss smuki saputotais krējums izjuka? Šķidrums atdalījās no krējuma.. Nez vai tagad sacietēs ledusskapī..