Gardā lazanja

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • lazanjas plāksnes
  • 400 g liellopu maltās gaļas
  • 1 čili
  • 1 sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • ½ tējkarotes kumīna
  • 2 tējkarotes tomātu pastas
  • 400 ml tomātu savā sulā
  • 150 ml skābā krējuma
  • 200 g labi kūstoša trekna siera
  • 1 tējkarote mīksta sviesta

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un čili smalki sakapā un pievieno maltajai gaļai. Pievieno arī kumīnu, tomātu pastu, tomātus savā sulā un sāli. Visu samaisa kopā viendabīgā masā.
  2. Sieru sarīvē un sajauc ar krējumu.
  3. Ar sviestu ietauko cepamo veidni, un pamīšus liek gaļas masu, lazanjas plāksnes, un siera un krējuma masu. Visu atkārto un noslēdz ar lazanjas plāksnēm un pabiezu kārtu krējuma un siera masas.
  4. Lazanju cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes.

Komentāri: