Ātrā jogurta kūka

Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām

Viegla un ātra kūka, kas lieliski saderēs ar svaigām ogām un vasaras augļiem. Pamatsastāvdaļa – jogurts.  Tikai mazliet baltās šokolādes, mazliet putukrējuma, mazliet sviesta un cepumu. Citādi ļoti veselīga! Jo uz kūkām taupīt nedrīkst un kalorijas skaitīt gabaliņā ir aizliegts. Vienu jau var vienmēr!

 

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 200 g cepumu
  • 70 g sviesta

VIRSKĀRTAI

  • 400 g jogurta (pēc izvēles)
  • 50 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g baltās šokolādes
  • 20 g želatīna + 50 g ūdens

Pagatavošana

  1. Kūkas formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru.
  2. Cepumus sablendē vai sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu. Ber sagatavotajā formā un izlīdzina.
  3. Pagatavo virskārtu. Nelielā trauciņā ielej ūdeni un pārber pāri želatīnu. Ļauj, lai uzbriest 5 minūtes, pēc tam izkausē karstā ūdens peldē.
  4. Lielā bļodā samaisa jogurtu kopā ar cukuru un sēkliņām no vaniļas pāksts. Pievieno izkausētu želatīnu un izkausētu balto šokolādi. Pēdējo iemaisa saputotu saldo krējumu.
  5. Gatavo masu lej kūkas formā un liek ledusskapī uz nakti.

Komentāri:

  • Ilona saka:

    Želatīns daaaudz par daudz. Jau bļodā sāka želēt.

  • Inga saka:

    Kā būtu, ja būtu tikai jogurts? Bez putukrējuma?
    Putukrējums iedod gaisīgumu kūkai vai ko citu?
    Esmu dilemmas priekšā 😁💚

  • Līva Kārkle Upeniece saka:

    Sveika, Inga!

    Tieši tā – putukrējums dod gaisīgumu, kūka nebūs tik blīva, kā arī visiem zināms saldais krējums dos patīkamu garšu un kūka nebūs tik skābena, ja izmantos tikai jogurtu.

  • Anna saka:

    Mmmm🤤🤤🤤
    Labākā jogurta kūka ko esmu ēdusi! ❤️🤌