fbpx

Ātrā jogurta kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām

Viegla un ātra kūka, kas lieliski saderēs ar svaigām ogām un vasaras augļiem. Pamatsastāvdaļa – jogurts.  Tikai mazliet baltās šokolādes, mazliet putukrējuma, mazliet sviesta un cepumu. Citādi ļoti veselīga! Jo uz kūkām taupīt nedrīkst un kalorijas skaitīt gabaliņā ir aizliegts. Vienu jau var vienmēr!

 

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 200 g cepumu
  • 70 g sviesta

VIRSKĀRTAI

  • 400 g jogurta (pēc izvēles)
  • 50 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g baltās šokolādes
  • 20 g želatīna + 50 g ūdens

Pagatavošana

  1. Kūkas formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru.
  2. Cepumus sablendē vai sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu. Ber sagatavotajā formā un izlīdzina.
  3. Pagatavo virskārtu. Nelielā trauciņā ielej ūdeni un pārber pāri želatīnu. Ļauj, lai uzbriest 5 minūtes, pēc tam izkausē karstā ūdens peldē.
  4. Lielā bļodā samaisa jogurtu kopā ar cukuru un sēkliņām no vaniļas pāksts. Pievieno izkausētu želatīnu un izkausētu balto šokolādi. Pēdējo iemaisa saputotu saldo krējumu.
  5. Gatavo masu lej kūkas formā un liek ledusskapī uz nakti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: