Mūsuprāt šī zupa ir visu bērnu mammu sapnis, jo tās buljons ir vārīts no kūpinātiem vistu šķiņķīšiem, tas nozīmē – gatavs 20 minūtēs un vistas gaļa garšo vairumam bērnu. Vai tad tā nav?
Burkānu nomizo un sagriež ripiņās. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Novārītu bieti sarīvē uz rupjās rīves.
Katlā uzvāra ~ 2 litrus ūdens. Pirmo pievieno gaļu, burkānu, veselu sīpolu garšvielas un garšaugus.
Pēc ~ 20 minūtēm pievieno kartupeļus.
Vēl pēc 10 minūtēm pievieno bietes. Vāra ~ 5 minūtes. Tad nogriež liesmu.
Pagaršo un ja ir vēlēšanās pievieno nedaudz citrona sulas (~ no ¼ citrona).
Vistas šķiņķus izņem no zupas, noņem no kauliem un sagriež. Tad liek atpakaļ zupā.
Pasniedz ar saldo krējumu un kārtīgu rupjmaizi.
Ar saldo krējumu?
Jā, ar saldo krējumu. Mana mamma, piemēram, visā zupām liek klāt saldo krējumu. Ja nu Jums tas liekas galīgi nepieņemami, garšos labi arī ar skābo krējumu. Bet pamēģiniet, tikai neputot pirms tam. Tādu pašu – šķidru.
http://precesdarbam.lv/Sienas-lampas
Cik gardi sanāca gatavojot pēc šīs receptes! Ar saldo krējumu izcili! Paldies!
Tiesam laba. Tagad zinasu, ka saldo krejumu ari var izmantot. Paldies!
Paldies!!! Tik garšīgu zupiņu nekad nebiju vel pagatavojusi! :))) un ar saldo krējumu super, lai gan sākuma baidījos. 😀