Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
ASTOŅKĀJIS TOMĀTU MĒRCĒ AR SPAGETI
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
600 g svaiga astoņkāja
olīveļļa
3 sarkanie sīpoli, smalki sakapāti
3 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
2 glāzes sarkanvīna
3 lieli tomāti, sagriezti kubiņos
2 ēdamkarotes tomātu pastas
3 ēdamkarotes melno olīvu bez kauliņiem
1 ēdamkarote brūnā cukura
sāls
svaigi malti melnie pipari
1 ēdamkarote kaperu
2 ēdamkarotes pētersīļu, sakapātu
Pagatavošana
Vispirms pārbauda, vai astoņkājim izgrieztas acis un “knābis”, tad to kārtīgi izdauza ar gaļas āmuriņu, lai ir mīksts.
Uzvāra ūdeni ar sāli, tajā liek astoņkāji un vāra 2–3 minūtes. Astoņkāji ņem ārā un sagriež 5 cm lielos gabalos.
Tikmēr katlā uzkarsē olīveļļu, pieliek sīpolus un ķiplokus un sautē, līdz tie mīksti un caurspīdīgi. Tad pievieno astoņkāji un cep 2–3 minūtes. Pievieno sarkanvīnu, sagaida pirmo burbuli, karsē vēl 3 minūtes, tad pievieno kapātos tomātus, tomātu pastu, olīvas un brūno cukuru.
Labi samaisa, uzliek vāku un uz vidējas uguns visam ļauj sautēties 30 minūtes. Tad pēc garšas pievieno sāli un piparus, pievieno kaperus. Noņem vāku un ļauj sautēties vēl 10 minūtes, līdz mērce sabiezē.
Tikmēr uzvāra spageti pēc instrukcijas uz iepakojuma. Tos servē ar astoņkāja un tomātu sautējumu, pa virsu uzber svaigi kapātus pētersīļus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: