Aso garneļu tartes ar apelsīnu krēmu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

King Čārlzam (kam par godu tapusi šī recepte) garšo asi ēdieni, man garšo apelsīni un garneles. Saliekot to kopā, sanāk ļoti gards ēdiens!

Sastāvdaļas

  • 4 plāksnes kārtainās mīklas
  • 1 kārbiņa krēmsiera
  • 1 apelsīns
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 čili
  • 400 g lielo garneļu
  • nedaudz gurķa un mazo tomātiņu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana

  1. Kārtaino mīklu sagriež garenās daļās un liek cepties 200 °C temperatūrā, kamēr mīkla uzpūtusies un zeltaina.
  2. Pagatavo krēmu. Blenderī liek krēmsieru, tam piespiež apelsīnu sulu un uz smalkās rīves pierīvē apelsīna miziņas. Visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Krēmu pilda konditorejas maisiņā.
  4. Uz pannas izkausē sviestu un liek tajā cepties garneles.
  5. Pievieno sakapātu čili un ķiploku.
  6. Karamelizē garneles ar medu.
  7. Uz izceptajām pufīgajām mīklas daļām pamīšus liek krēmu un izceptās garneles, pāri liek otru mīklas daļu un dekorē ar krēmu un maziem tomātu gabaliņiem vai gurķa loksnītēm.
1. pagatavošanas solis
Tartes_1

Kārtaino mīklu sagriež garenās daļās un liek cepties 200 °C temperatūrā, kamēr mīkla uzpūtusies un zeltaina.

2. pagatavošanas solis
Tartes_2

Pagatavo krēmu. Blenderī liek krēmsieru, tam piespiež apelsīnu sulu un uz smalkās rīves pierīvē apelsīna miziņas. Visu sablendē viendabīgā masā.

Krēmu pilda konditorejas maisiņā.

3. pagatavošanas solis
Tartes_4

Uz pannas izkausē sviestu un liek tajā cepties garneles. Pievieno sakapātu čili un ķiploku. Karamelizē garneles ar medu.

4. pagatavošanas solis
6I7A9602

Uz izceptajām pufīgajām mīklas daļām pamīšus liek krēmu un izceptās garneles, pāri liek otru mīklas daļu un dekorē ar krēmu un maziem tomātu gabaliņiem vai gurķa loksnītēm.

Komentāri:

  • ilze saka:

    Kādu krēmsieru labāk ņemt?

    • Liene Vilnīte saka:

      Kremiem parasti izvēlos “RASA” krēmsieru, jo tas ir biezāks un sakuļot nezaudē savas īpašības un neiztek. esmu mēģinājusi ar Kārums svaigo krēmsieru, nepavisam nesanāk. /Linda V./

  • Kristīne saka:

    “Baltais” krēmsiers arī nesanāk, sakuļās šķidrā mērcē. Pieliku šai “mērcei” saldo krējumu un cukuru, tad gan gards krēms sakūlās.