4 glazētas burgeru maizītes
2 vistas filejas (aptuveni 350 g)
1 tējkarote piparu graudu
2 lauru lapas
1 buljona kubiņš
1 tējkarote sāls
200 ml asās Bufalo mērces
3 ēdamkarotes majonēzes
1 burkāns
2 selerijas kāti
100 g zilā siera
4 ēdamkarotes grieķu jogurta
10 g svaigu sakapātu diļļu
1. Katliņā liek vistas filejas, piparus, lauru lapas, sāli un buljona kubiņu. Pārlej ar ūdeni tā, lai
nosegtu gaļu, un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Buljonu nokāš un paglabā citai receptei.
2. Vistas filejas atdzesē un ar dakšu palīdzību saplucina. Saplucināto gaļu samaisa ar Bufalo mērci
un majonēzi.
3. Ar mizotāja palīdzību sagriež burkāna un selerijas lentītes, ko pirms pasniegšanas noskalo ledus
ūdenī, lai saglabātu kraukšķīgumu.
4. Nelielā trauciņā ar dakšu saspaida zilo sieru, pievieno grieķu jogurtu, sakapātās dilles un izmaisa.
5. Burgeru maizītes apgrauzdē tosterī vai uz pannas. Uz katras maizītes liek burkānu un seleriju
lentes, vistas gaļu un zilā siera mērci.
Komentāri: