Variācijas par tēmu:
Biezzupas gatavošanā varat izmantot arī citus dārzeņus: puravu, pastinaku, seleriju.
Kartupeļus un burkānus nomazgā un nomizo. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus – ripiņās.
Sīpolu, ķiploka daiviņas un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sakapā. Čili pipara gabaliņu arī sasmalcina.
Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, ķiploku, čili piparu un ingveru.
Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, saceptajām garšsaknēm pievieno kartupeļus, burkānus un kariju. Maisot visu viegli apcep.
Pielej vīnu, visu uzvāra un turpina vārīt ~ 5 minūtes, līdz vairs nav jūtams vīna aromāts.
Pievieno ūdeni vai dārzeņu buljonu, sojas mērci un medu. Pannai vai katliņam uzliek vāku un vāra, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti.
Kad dārzeņi ir mīksti, tos sablenderē. Pagaršo. Zupai pēc garšas pievieno sāli, piparus un, ja nepieciešams, vēl kariju. Garšai jābūt saldi asai. Ja vēlaties zupai piešķirt vēl vairāk eksotikas, tad pirms pasniegšanas galdā biezzupai pievieno kokosriekstu pienu un visu vēlreiz uzkarsē.
Loti forsi ka sastavdalas ir noradits vins 😉
Atvainojamies. Un jau izlabojām.