Arbūza un citronu sīrups

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g citronu sulas + miziņas
  • 500 g nomizota arbūza
  • 500 g Dansukker sīrupa cukura

Pagatavošana

  1. Citronus nomazgā ar verdošu ūdeni, uz smalkās rīvītes tiem norīvē miziņas virskārtu. Izspiež sulu. Sulu lej katliņā, pievieno sagrieztu arbūzu. Visu uzkarsē un vāra vēl 10 minūtes.
  2. Pēc vārīšanas atdzesē līdz 45 °C temperatūrai. Pievieno cukuru un iemaisa, kamēr tas izkusis. Katliņa saturu atstāj ievilkties uz nakti.
  3. Atdzisušo šķidrumu no rīta sablendē un izkāš caur sietu. Atlikušo sīrupu vēlreiz uzkarsē un pilda tīras, sterilizētās pudelēs, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.