Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
AR SIERU UN BROKOĻIEM PILDĪTA VISTA
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 vistas filejas
½ tējkarotes sāls
2 daiviņas ķiploku
½ tējkarotes svaigi maltu piparu
½ tējkarotes maltas paprikas
2 ēdamkarotes olīveļļas
PILDĪJUMAM
1 vidēja izmēra brokolis
“Siera Nams” Čedaras siers
2 ēdamkarotes majonēzes
Pagatavošana
4 porcijām
Vistas filejas iegriež plakaniski aptuveni filejas viducī, vienu malu atstājot nesagrieztu, lai vistas fileju var atvērt kā kabatiņu.
Vistas filejas no iekšpuses un ārpuses apber ar garšvielām – sāli, pipariem un papriku.
Katrā filejā caur ķiploku spiedi iespiež ķiploka daiviņu.
Brokoļu ziedkopas sagriež smalkāk, sajauc kopā ar majonēzi un rīvētu sieru. Visu samaisa.
Pildījumu liek vistas fileju kabatiņās, un tās aizsprauž ciet ar koka irbulīšiem.
Pannā lej olīveļļu, un uz vidēji augstas uguns apcep pildītās vistas filejas no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas.
Pildītās filejas liek līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep 12–15 minūtes.
Komentāri: