Ar sieru pildīti šampinjoni

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Vienkārša un ātra veģetārā uzkoda, kas pa spēkam būs katram un garšos gan lieliem gan maziem.

P.S.: un pāri palikušos kātiņus iesakām sacept sēņu zupai. Recepti meklējiet zupu sadaļā.

Sastāvdaļas

  • 12 lieli šampinjoni
  • 2 ēdamkarotes bazilika pesto
  • 100 g fetaki siera
  • ¼ kārbiņa kausētā klasiskā Dzintara

Pagatavošana

  1. Sēnēm izlauž kātiņus. Tos šai receptē nevajadzēs.
  2. Fetaki sieru liek bļodiņā, pievieno bazilika pesto un sajauc viendabīgā pildījuma masā.
  3. Sēņu cepurītes piepilda līdz malām pilnas ar siera masu.
  4. Katru cepurīti apsmērē ar kausēto sieru.
  5. Sēnes kārto uz pannas vai grila restes. Cep uz grila vai līdz 200 g sakarsētā cepeškrāsnī ~15 minūtes. Ja mājās nav cepeškrāsns, šo burvīgo sēņu uzkodu var pagatavot arī uz pannas, zem vāka.

 

Variācijas par tēmu.

Dzintara kausētais siers tagad pieejams ar dažādām garšām. Izmēģiniet šo recepti ar baraviku piedevu vai zaļumiem vai šķiņķi.

1. pagatavošanas solis
Sampinjoni_2

Sēnēm izlauž kātiņus. Tos šai receptē nevajadzēs.

Fetaki sieru liek bļodiņā, pievieno bazilika pesto un sajauc viendabīgā pildījuma masā.

2. pagatavošanas solis
Sampinjoni_3

Sēņu cepurītes piepilda līdz malām pilnas ar siera masu.

3. pagatavošanas solis
Sampinjoni_4

Katru cepurīti apsmērē ar kausēto sieru.

4. pagatavošanas solis
Sampinjoni_5

Sēnes kārto uz pannas vai grila restes. Cep uz grila vai līdz 200 g sakarsētā cepeškrāsnī ~15 minūtes. Ja mājās nav cepeškrāsns, šo burvīgo sēņu uzkodu var pagatavot arī uz pannas, zem vāka.