Ar sēņu polentu pildītas cukīni laiviņas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 nelieli cukīni

100 g bio polentas ar kaltētām sēnēm

0,6 litri ūdens

1/2 tējkarote ķiploku pulvera

1/2 tējkarote sāls

20 g bio saulē kaltētu tomātu

100 g rīvēta Parmas siera

30 g sviesta

100 g ķiršu tomātu

50 g fetas siera

30 g ciedru riekstu

baziliks dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Cukīni pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj tiem vidu. Izgrebtos cukīni vidiņus smalki sakapā un atliek malā.
  2. Cukīni laiviņas kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 15 minūtes.
  3. Lielā katlā lej olīveļļu, pievieno sakapātos cukīni vidiņus, pievieno sakapātus saulē kaltētos tomātus, ķiploku pulveri, sāli un visu nedaudz apcep.
  4. Katlā pie dārzeņiem lej ūdeni, visu uzvāra un tad, nepārtraukti maisot, pievieno polentu ar kaltētajām sēnēm (var izmantot arī parastu polentu). Visu vāra, līdz putra sabiezē, tad pievieno sviestu un rīvēto sieru. Visu iemaisa un nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
  5. Kad polentas putra nedaudz padzisusi un sastingusi, to pilda sagatavotajās cukīni laiviņās, pārkaisa ar drupinātu fetas sieru un ciedru riekstiem un liek virsū ķiršu tomātu pusītes. Cukīni laiviņas liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep vēl 15 minūtes. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigu baziliku.