Ar kvinoju un pupiņām pildīts saldais kartupelis

Vidēji sarežģīti
2 personām

Kad ārā pelēks, jāiepriecina sevi ar košām veltēm. Šoreiz virtuvē Katrīna, kas gatavo pildītu saldo kartupeli. Recepte vegāniem, veģetāriešiem un ēdienu entuziastiem kam patīk eksperimentēt! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 2 vidēja izmēra saldie kartupeļi
  • eļļa cepšanai
  • 200 g vārītas kvinojas
  • 200 g konservētu melno pupiņu
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta mazos gabaliņos
  • maza buntīte svaiga koriandra, sakapāta
  • 1 tējkarote malta kumina
  • 2 avokado
  • sula no ½ laima
  • šķipsna sāls

Mērcei

  • 100 g Indijas riekstu, pāris stundu izmērcētu
  • sula no ½ citrona vai laima (vai vairāk, ja gribas skābāku)
  • 150–200 ml ūdens
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Saldos kartupeļus pārgriež gareniski uz pusēm, pārgrieztās virsmas apsmērē ar pavisam nedaudz eļļas. Kartupeļus liek uz cepamās pannas ar pārgriezto pusi uz leju. Cep krāsnī, līdz kartupeļi viscaur mīksti (25–30 minūtes).
  2. Bļodā samaisa kvinoju, pupiņas, papriku, koriandru, kuminu un sāli.
  3. Avokado izņem mīkstumu, liek uz šķīvja un ar dakšiņu saspaida. Pievieno laima sulu un nedaudz sāli un samaisa.
  4. Pagatavo mērci. Indijas riekstus noskalo un liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām. Blendē vairākas minūtes, līdz izveidojusies krēmīga, krējumam līdzīga konsistence. Ja vēlas šķidrāku, pievieno vairāk ūdens. Ja vēlas skābāku, pievieno vēl citronu sulu.
  5. Kad kartupeļi gatavi, tos liek bļodiņā vai uz šķīvja,  katram pa 2 pusītēm. Ar dakšu nedaudz iemīca kartupeļa mīkstumu uz iekšu.
  6. Kartupelim pa virsu kārto kvinojas un pupiņu maisījumu, avokado, pārlej ar riekstu mērci un beigās pārkaisa svaiga koriandra lapiņas.