4 klasiskās tortiljas
1 bundža turku zirņu (400g/240g)
20 g svaigu pētersīļu
20 g svaigas kinzas
2 daiviņas ķiploku
2 nelieli sarkanie sīpoli
2 olas
1 tējkarote kumīna
1 tējkarote koriandra
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote citronu sulas
1 tējkarote cepamā pulvera
¼ tējkarotes čili piparu
150 g rīvmaizes
eļļa cepšanai
150 g grieķu jogurta
1 neliels gurķis
1 tējkarote citrona miziņu
½ tējkarotes sāls
1 sarkanais sīpols
1 tomāts
salātlapas
1. Virtuves kombainā liek turku zirņus, sarkanos sīpolus, kinzu, pētersīļus,
ķiplokus, olas, kumīnu, koriandru, sāli, citronu sulu, cepamo pulveri un čili.
Visu samaļ rupjā, bet viendabīgā masā.
2. Masā iemaisa pusi rīvmaizes, un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
3. Tikmēr smalki sarīvē gurķi, nolej lieko šķidrumu, iemaisa grieķu jogurtā ar
sāli un citrona miziņām.
4. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas.
5. Ar karoti ņem falafela masu, apviļā atlikušajā rīvmaizē un veido bumbiņas vai
plācenīšus sev tīkamā izmērā.
6. Katru plācenīti cep pannā aptuveni 2 minūtes no katras puses, kamēr tie ir
zeltaini brūni.
7. Uz katras tortiljas liek salātlapu, kārto ceptos falafelus, sagrieztu tomātu un
svaigu sīpolu, pāri lej mērci un saloka.
Komentāri: