Recepte

Apgrieztās ananāsu kūciņas ar ķirsīti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām

Kūku un visādu citu saldo gardumu eksperte Anna Panna no “Gatavo 3” komandas dalās ar recepti mafinu pannā cepamajām, apgrieztajām ananāsu kūciņām. Kā norāda Anna, varbūt šīs kūciņas pēc skata nav pašas skaistākās, taču garšo lieliski un pārsteigs viesus gan mazākās, gan lielākās viesībās.

Bez kūciņu nosaukumā jau pieminētajiem ananāsiem un ķiršiem to divas galvenās sastāvdaļas ir cukura sīrups un kūciņu pamatnes mīkla. Ja cukura sīrupa pagatavošanā nav nekādu lielo noslēpumu, tad lieliskas kūciņu pamatnes sanāks, ja ņemsi vērā dažus, iespējams, jau zināmus trikus, taču lieku reizi to atkārtot nenāks par ļaunu.

Pirmkārt, gatavojot kūciņas pamatnes mīklu un tai pievienojot olu, obligāti atdali dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu var uzreiz arī likt mīklā, taču baltums ir jāsakuļ. Lai olas baltumu vispār būtu iespējams saputot, obligāts priekšnosacījums ir tīras maisāmās slotiņas.

Otra lieta, – kad pienācis laiks saputoto olas baltumu pievienot pārējai mīklas masai, tad to jādara nesteidzoties un uzmanīgi, lai tas nesaplok.

Pēc tam, kad kūciņas jau izcepušās, tās no mafinu pannas uzmanīgi jāizņem un jāapgriež otrādi. To arī jādara samērā uzmanīgi, tāpēc talkā var ņemt kādu virtuvē pieejamu darbarīku, piemēram, nazīti.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 50 g sviests
  • 150 g gaiši brūnais cukurs
  • Ananāsu bundža
  • Kokteiļķirši
  • 110 g sviests
  • 200 g cukurs
  • 200 g milti
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 olas (atdalītas)
  • 120 g piens

Pagatavošana

  1. Lai pagatavotu cukura sīrupu, katlā ber gaiši brūno cukuru un pievieno sviestu. Karsē sīrupu katlā, lai cukurs izkūst. Tad, kad cukurs gar katliņa malām sāk mest burbuļus, katliņu noņem no uguns.
  2. Mafinu formu ietauko ar sviesta kripatiņām.
  3. Sagatavotajās formās katrā lej pa nelielam daudzumam cukura sīrupa un liek ananāsa šķēlīti ar ķirsi pa vidu.
  4. Liek karsēties krāsni. Tā jāuzkarsē līdz 180 grādiem.
  5. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru līdz tas kļuvis krēmīgs. Pievieno olu dzeltenumus un turpini vēl putot.
  6. Kad olu dzeltenumi saputoti, pievieno miltus kopā ar šķipsnu sāls un cepamo pulveri un pienu. Visu atkal rūpīgi saputo, lai samaisās.
  7. Atsevišķā bļodā saputo olbaltumu līdz tas tur savu formu. To rūpīgi iecilā mīklā. Mīklu lej pa virsu ananāsu šķēlītēm.
  8. Kūciņas liek cepties krāsnī uz 25 līdz 30 minūtēm. Pēc cepšanas 10 minūtes atdzesē un tās ir gatavas pasniegšanai. Gatavas kūciņas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: