Kūku un visādu citu saldo gardumu eksperte Anna Panna no “Gatavo 3” komandas dalās ar recepti mafinu pannā cepamajām, apgrieztajām ananāsu kūciņām. Kā norāda Anna, varbūt šīs kūciņas pēc skata nav pašas skaistākās, taču garšo lieliski un pārsteigs viesus gan mazākās, gan lielākās viesībās.
Bez kūciņu nosaukumā jau pieminētajiem ananāsiem un ķiršiem to divas galvenās sastāvdaļas ir cukura sīrups un kūciņu pamatnes mīkla. Ja cukura sīrupa pagatavošanā nav nekādu lielo noslēpumu, tad lieliskas kūciņu pamatnes sanāks, ja ņemsi vērā dažus, iespējams, jau zināmus trikus, taču lieku reizi to atkārtot nenāks par ļaunu.
Pirmkārt, gatavojot kūciņas pamatnes mīklu un tai pievienojot olu, obligāti atdali dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu var uzreiz arī likt mīklā, taču baltums ir jāsakuļ. Lai olas baltumu vispār būtu iespējams saputot, obligāts priekšnosacījums ir tīras maisāmās slotiņas.
Otra lieta, – kad pienācis laiks saputoto olas baltumu pievienot pārējai mīklas masai, tad to jādara nesteidzoties un uzmanīgi, lai tas nesaplok.
Pēc tam, kad kūciņas jau izcepušās, tās no mafinu pannas uzmanīgi jāizņem un jāapgriež otrādi. To arī jādara samērā uzmanīgi, tāpēc talkā var ņemt kādu virtuvē pieejamu darbarīku, piemēram, nazīti.
Komentāri: