fbpx

Apelsīnu un meringa kapkeiki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 170 g cukura
  • 1 ola
  • 150 g paniņu
  • 1 vaniļas pāksts
  • 160 g miltu
  • 5 g cepamā pulvera (¾ tējkarotes)

 

APELSĪNU KRĒMAM

  • 2 olas
  • 50 g svaigi spiestas apelsīnu sulas + miziņa
  • 100 g cukura
  • 30 g sviesta

 

MERINGAM

  • 3 olu baltumi
  • 150 g cukura
  • 60 g ūdens
  • Dr. Oetker zaļās krāsvielas
  • Dr. Oetker krāsainās glazūras
  • Dr. Oetker sudraba graudiņi

 

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 °C temperatūrai. Metāla mafinu formā ievieto cepamos papīriņus.
  2. Lielā bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojas gaiša, krēmīga masa. Pievieno olu un turpina putot vēl 2 minūtes. Pievieno vaniļas sēkliņas un iemaisa.
  3. Trīs daļās pievieno paniņas un miltus kopā ar cepamo pulveri. Gatavo mīklu pilda cepamajos papīriņos, aizpildot ⅔ no tiem. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo apelsīnu krēmu. Nelielā katliņā lej aptuveni 0,5 l ūdens un liek vārīties. Karstumizturīgā bļodā ber cukuru, pievieno ½ apelsīna miziņu un rūpīgi saspaida abus kopā. Pievieno olas un ar putojamo slotiņu samaisa. Pēdējo pievieno apelsīnu sulu. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un ļauj krēmam vārīties karstā ūdens tvaikos. Nepārtraukti maisot, uzmana, lai krēms nesaiet kunkuļos. Silda to, kamēr tas kļūst krēmīgs un sāk saglabāt formu. Ņem nost no siltuma un turpina maisīt, lai krēms nedaudz padziest. Sviestu sagriež kubiņos un, turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno krēmam. Tas atdzesēs krēmu un dos tam vēl krēmīgāku konsistenci. Kad viss samaisīts, krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī atdzesēties.
  5. Atdzisušajos kapkeiku vidū izgriež caurumus, kuros iepildīt apelsīnu krēmu.
  6. Pagatavo meringu. Nelielā katliņā lej ūdeni un ieber cukuru. Liek vārīties uz vidēji lielas uguns. Vāra līdz brīdim, kad cukurs izkusis un sabiezējis sīrupā (5–7minūtes). Sāk putot olbaltumu. Kad iegūtas baltas putas, mazā strūkliņā pievieno verdošo sīrupu. Turpina putot vēl 5 minūtes, līdz olbaltums atdzisis. Beigās pievieno krāsvielu un puto vēl 1 minūti, lai krāsa ievelkas.
  7. Liek meringu konditorejas maisiņā, un dekorē kapkeikus eglīšu formā. Pa virsu ar glazūrām var salikt krāsainus punktiņus un sudraba graudiņus kā eglīšu mantiņas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: