Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Apelsīnu lasis viskija mērcē
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
800 g laša filejas
50 g sviesta
50 ml viskija
sāls pēc garšas
2 apelsīni
1 tējkarote medus
2 daiviņas ķiploka
2 zariņi rozmarīna
pāris lauru lapu
Pagatavošana
Pannā izkausē sviestu, pievieno tam rozmarīna zariņu un lauru lapas. Pievieno arī smalki sakapātu ķiploku, medu un viskiju.
Mērcei pievieno pāris šķēles apelsīna un miziņas un sulu no 2 apelsīniem. Visu labi uzkarsē. Karstajā mērcē liek 2 porcijās sadalītu laša fileju, uzliek vāku un karsē 7–8 minūtes.
Gatavu lasi ēd nekavējoties, kopā ar mērci un grilētu maizīti vai citām piedevām.
Komentāri: