Apelsīnu lasis viskija mērcē

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 800 g laša filejas
  • 50 g sviesta
  • 50 ml viskija
  • sāls pēc garšas
  • 2 apelsīni
  • 1 tējkarote medus
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 zariņi rozmarīna
  • pāris lauru lapu

Pagatavošana

  1. Pannā izkausē sviestu, pievieno tam rozmarīna zariņu un lauru lapas. Pievieno arī smalki sakapātu ķiploku, medu un viskiju.
  2. Mērcei pievieno pāris šķēles apelsīna un miziņas un sulu no 2 apelsīniem. Visu labi uzkarsē. Karstajā mērcē liek 2 porcijās sadalītu laša fileju, uzliek vāku un karsē 7–8 minūtes.
  3. Gatavu lasi ēd nekavējoties, kopā ar mērci un grilētu maizīti vai citām piedevām.