Ļoti salds un bagātīgs deserts. Saldummīļi novērtēs, bet pārējiem ieteicams servēt nelielās porcijās. Lielisks brīvdienu pusdienu noslēgums.
1. Sakuļ saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura. Pievieno krēmsieru, un visu sakuļ viendabīgā masā.
2. Aplej želatīnu ar siltu ūdeni, un pāris minūtes ļauj tam uzbriest.
3. Nelielā katliņā ūdens peldē izkausē balto šokolādi un sviestu.
4. Saldā krējuma un svaigā siera masai pievieno izkausētās šokolādes masu un izmaisa. No ½ apelsīna norīvē miziņu un izspiež sulu, ko arī pievieno masai kopā ar uzbriedināto želatīnu. Visu kārtīgi izmaisa, salej nelielās glāzītes, un ieliek uz 1 stundu ledusskapī sastingt.
5. Tikmēr sagatavo pistāciju kraukšķus. Pistācijas smalki sakapā. Sakarsētā pannā iespiež atlikušā apelsīna sulu, un tajā izkausē 1 ēdamkaroti cukura, veidojot karameli. Tajā ieber un izmaisa sakapātās pistācijas, veidojot viendabīgu masu.
6. Ar tējkaroti uz cepamā papīra veido plānas pistāciju masas plāksnītes. Tas jādara ļoti uzmanīgi, jo pistāciju masa ir ļoti karsta un ātri atdziest. Gatavās plāksnītes novieto ledusskapī vai kādā citā aukstā vietā, lai sastingst.
7. Sastingušu krēmu dekorē ar apelsīna miziņām un pasniedz ar pistāciju kraukšķiem.
1. Sakuļ saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura. Pievieno krēmsieru, un visu sakuļ viendabīgā masā.
2. Aplej želatīnu ar siltu ūdeni, un pāris minūtes ļauj tam uzbriest.
3. Nelielā katliņā ūdens peldē izkausē balto šokolādi un sviestu.
4. Saldā krējuma un svaigā siera masai pievieno izkausētās šokolādes masu un izmaisa. No ½ apelsīna norīvē miziņu un izspiež sulu, ko arī pievieno masai kopā ar uzbriedināto želatīnu. Visu kārtīgi izmaisa, salej nelielās glāzītes, un ieliek uz 1 stundu ledusskapī sastingt.
5. Tikmēr sagatavo pistāciju kraukšķus. Pistācijas smalki sakapā. Sakarsētā pannā iespiež atlikušā apelsīna sulu, un tajā izkausē 1 ēdamkaroti cukura, veidojot karameli. Tajā ieber un izmaisa sakapātās pistācijas, veidojot viendabīgu masu.
6. Ar tējkaroti uz cepamā papīra veido plānas pistāciju masas plāksnītes. Tas jādara ļoti uzmanīgi, jo pistāciju masa ir ļoti karsta un ātri atdziest. Gatavās plāksnītes novieto ledusskapī vai kādā citā aukstā vietā, lai sastingst.
7. Sastingušu krēmu dekorē ar apelsīna miziņām un pasniedz ar pistāciju kraukšķiem.
Komentāri: