fbpx

Apelsīnu bulciņas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām

Meklējot idejas un receptes ar citrusiem, biju patīkami pārsteigta par apelsīnu bulciņu ideju. Ļoti laba alternatīva tiem, kam negaršo vai apnicis kanēlis. Ļoti, ļoti garšīgas. Pētot saimnieču labākos trikus mīkstām un pufīgām bulciņām ar rauga mīklu, piefiksēju pāris populārākos.

  1. Pievienot mīklai ēdamkaroti mannā, tad mīkla būs mitra un pufīga.
  2. Pievienot mīklai pusglāzi minerālūdens, arī tas padarīs bulciņas mīkstākas.
  3. Pievienot mīklai ēdamkaroti kukurūzas vai kartupeļu cietes.
  4. Raugam patīk siltums jeb 34–37 °C temperatūra, ko ieteicams kontrolēt ar virtuves termometru.

Es izmēģināju pēdējo ieteikumu, un mīkla nudien iznāca fantastiska, iesaku to izmēģināt. Bet, ja nav iedvesmas vai laika pinķerēties, mīklas gatavošanu var aizstāt ar gatavu kārtaino mīklu. Rezultāts gan sanāks mazliet citāds, bet tas noteikti būs ātrāk.

Sastāvdaļas

  • 11 g sausā rauga
  • 300 ml piena
  • 6 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 130 g sviesta
  • 1 ola + 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 6 glāzes kviešu miltu
  • 3 apelsīni

GLAZŪRAI

  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 apelsīni
  • 150 g grieķu jogurta

Pagatavošana

  1. Pirms sākt gatavot mīklu, uz 10 minūtēm ieslēdz plīti 140 °C temperatūrā un tad izslēdz, tā būs nepieciešama mīklas rūgšanai.
  2. Pienu uzkarsē līdz 37 °C temperatūrai, tad piejauc tam raugu, 1 ēdamkaroti cukura un 100 g sviesta. Ļauj 10 minūtes raugam izreaģēt.
  3. Olas sakuļ kopā ar 3 ēdamkarotēm cukura, kas paredzēts mīklai. Kad raugs pienā uzrūdzis, to pievieno olu masai, olu masu pievieno izsijātiem miltiem un sāk intensīvi mīcīt apmēram 10–15 minūtes. Mīkla būs mazliet lipīga, bet par gatavu mīklu liecinās, ja mīklā iebakstīs ar pirkstu un to varēs izņemt bez pielipušas mīklas. Mīklu pārliek ar sviestu ietaukotā traukā, pārklāj ar kokvilnas dvielīti un liek siltajā krāsnī uz stundu uzrūgt.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, to izrullē, ieziež ar 30 g sviesta apbārsta ar 2 ēdamkarotēm cukura, 2 apelsīnu miziņām un aplej ar sulu no 1 apelsīna. Mīklu sarullē garā “desiņā”, sagriež ripulīšos un kārto ietaukotā veidnē. Atstāj bulciņas uzrūgt vēl 20 minūtes, un cep 200 °C temperatūrā 20 minūtes.
  5. Tikmēr pagatavo glazūru, kopā sakuļot cukuru, grieķu jogurtu un miziņas un sulu no apelsīniem. Pārlej to siltajām bulciņām un cep vēl 5 minūtes. Ņem ārā no krāsns un ēd siltas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: