Šī kūka nav diētiska, bet less guilt un kūku aprindās izceļas ar mazāku kaloriju daudzumu, jo netiek pievienotas taukvielas.
Sastāvdaļas
kēksa forma ar caurumu vidū gaisa ventilācijai
BISKVĪTAM
8 olu baltumi
250 g cukura
120 g miltu
1,5 tējkarotes ābolu etiķa
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
šķipsna sāls
KRĒMAM
3 olas
100 g marakujas augļa mīkstuma ar visām sēkliņām
100 g cukura
20 g kukurūzas cietes
Pagatavošana
Pagatavo krēmu. Karstumizturīgā bļodā liek olas, marakujas biezeni, cukuru, kukurūzas cieti, ar putojamo slotiņu visu kārtīgi samaisa. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, tā, lai ūdens nepieskaras bļodiņas dibenam. Nepārtraukti maisot, krēmu vāra, līdz tas sabiezē (apmēram 10–15 minūtes), tad pilnībā atdzesē un liek ledusskapī, lai tas sastingst vēl mazliet vairāk.
Olu baltumus istabas temperatūrā liek lielā bļodā, pievieno sāli un puto, līdz tie kļūst gaisīgi, pa vienai pievieno 4 ēdamkarotes cukura, kārtīgi ieputo. Saputotajiem olu baltumiem pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu, ieputo. Pēdējos pievieno izsijātus miltus un atlikušo cukuru, iecilā, izmantojot putojamo slotiņu.
Liek kūkas formā. Lai kūka paceltos, formu nedrīkst ietaukot!
Cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes. Pēc cepšanas kūku pilnībā atdzesē formā, kas apgriezta otrādi, lai gravitācijas ietekmē tā saglabātos gaisīga un nesaplaktu.
Izņem kūku no formas, ar nazīti apgriežot maliņas.
Kūku sagriež gabaliņos un pasniedz ar karoti marakujas krēma.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: