Ananāsu – kokosriekstu kapkeiki

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 60g sviests (istabas temp.)
  • 180g cukurs
  • 1 ola
  • 150g milti
  • 4g cepamais pulveris
  • šķipsna sāls
  • 150g  piens vai paniņas
  • 30g invera sukādes
  • 3 ananāsa šķēles
  • 2 ēd. kar. kokosriekstu skaidiņas + dekorēšanai

Krēmam:

  • 200g krēmsiers
  • 150g kokosriekstu krēms
  • 50g pūdercukurs
  • 1 laims

Daudzums paredzēts uz 12 kapkeikiem

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Metāla mafinu formās ievieto cepamos papīrīšus.
  2. Bļodā liek sviestu un cukuru. Puto līdz izveidojusies viendabīga masa.
  3. Tad pievieno olu un puto līdz masa kļuvusi krēmīga.
  4. Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli. Pievieno pienu vai paniņas. Maisa līdz mīkla kļuvusi viendabīga.
  5. Sukādes un ananāsu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno un iemaisa mīklā kopā ar kokosriekstu skaidiņām.
  6. Mīklu pilda formiņās un cep krāsnī 22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  7. Lai pagatavotu krēmu – saputo krēmsieru, laima miziņu un pūdercukuru. Kad sastāvdaļas samaisījušās pievieno kokosriekstu krēmu. Un vēl nedaudz paputo.
  8. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē atdzisušos kapkeikus. Dekorē ar kokosriekstu skaidiņām.

Komentāri:

  • Luīze saka:

    Liekas gardi!
    Noteikti izmēģināšu! (:

  • Anete saka:

    Kas ir kokosriekstu krēms un kur tādu var iegādāties? 🙂

  • Marta saka:

    Sakiet, vai ir iespējams uzdarināt vegānisko tarti, kapkeikus un eklērus,kā arī vēja kūkas?

  • Marta saka:

    Sakiet,lūdzu, vai ir iespējams vegāniski uzmeistarot kapkeikus, eklērus,vēja kūkas un tartes?

  • vēl aktuāli saka:

    kur parasts mirstīgais var iegādāties kokosriekstu krēmu?
    Vai ir kāds veids kā pašam to sagatavot?

    • vēl aktuāli saka:

      Jēga no komentēšanas iespējām, ja nav iespējams saņemt atbildi 6 mēnešus 😀

      • Liene Vilnīte saka:

        Atvainojiet, ka neievērojām jūsu komentāru.
        Labosimies.

        Šim komentāram konkrēti par kokosriekstu krēmu.
        Jūs varat nosmelt virspusi – kokosriekstu pienam burciņā vai nopirkt attiecīgi kokosriekstu krēmu paciņā, Tur tas ir daudz biezāks un ar lielāku tauku saturu. Santamaria tāds ir un veikalos tas ir pieejams.

  • Liene saka:

    Atvainojiet, ka neievērojām jūsu komentāru.
    Labosimies.

    Šim komentāram konkrēti par kokosriekstu krēmu.
    Jūs varat nosmelt virspusi – kokosriekstu pienam burciņā vai nopirkt attiecīgi kokosriekstu krēmu paciņā, Tur tas ir daudz biezāks un ar lielāku tauku saturu. Santamaria tāds ir un veikalos tas ir pieejams.

  • Ieva saka:

    Receptē pazudis piena/kefīra pievienošanas brīdis

    • Liene Vilnīte saka:

      Sveika, Ieva! Pienu vai paniņas pievienojam pēc sausajām sastāvdaļām (miltiem, cepamā pulvera, sāls). Receptē jau palabojām – atvainojamies, ka piens bija pazudis no tās.

  • Jana saka:

    Labdien! Man kaut ka īsti nesanāca, mani kēksiņi nepacēlās un iekšā bija mitri. Vai pie vainas varētu būt aukstais piens un ola?