ALUS ČILI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

500 g tītara maltās gaļas

2 čili

2 šalotes sīpoli

2 burkāni

2 sarkanās paprikas

200 g sarkano pupiņu

200 g konservētu sasmalcinātu tomātu

350 ml “Mežpils” speciālā alus

3 tējkarotes malta kumina

1 tējkarote malta koriandra

Pagatavošana

  1. Sīpolu un čili smalki sagriež. Burkānus un paprikas sagriež nelielos kubiņos. Katlā uzkarsē eļļu un apcep sagrieztos dārzeņus. Pievieno maltu koriandru un kuminu.
  2. Katliņa saturam pievieno gaļu un apcep. Pievieno tomātus un alu. Ļauj visam sautēties 30 minūtes un pēc garšas pievieno sāli.
  3. Gatavu ēd kā sautējumu vai pasniedz ar rīsiem vai grilētu maizīti.