Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
ALUS BRAUNIJS AR ALUS KARAMELI
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
BRAUNIJAM
120 g miltu
1 ēdamkarote kakao pulvera
šķipsniņa sāls
110 g sviesta
200 g melnās šokolādes
250 g brūnā cukura
2 olas
300 ml “Mežpils” speciālā alus
KARAMELEI
150 g cukura
3–4 ēdamkarotes alus
100 g sviesta
50 g sāļie sāls kliņģerīši
Pagatavošana
4 porcijām
Bļodiņā virs katla ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.
Bļodā sakuļ olas un pamazām pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu. Pamazām pievieno visas sausās sastāvdaļas un alu.
Maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. To lej cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī cepties aptuveni 35 minūtes.
Tikmēr pagatavo karameli. Katliņā uz nelielas uguns karsē cukuru, kam pievienots alus. Ļauj tam lēnām izkust un karamelizēties, visu laiku pieskatot katliņu. Maisīt nav nepieciešams. Kad cukurs izkusis, karameli var apmaisīt. Pievieno sviestu un iemaisa to masā.
!!! Nekādā gadījumā gatavošanas procesa laikā karameli nedrīkst pagaršot, jo tā ir ļoti karsta un var radīt mutes apdegumus. Pagaršo tikai atdzisušu karameli.
Gatavu brauniju pārlej vai apziež ar karameli un dekorē ar sāls kliņģerīšiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: