Ābolu un rožu ievārījums

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g rožu ziedlapiņu 400 g ievārījuma cukura 1 l ūdens
  • 2 āboli

Pagatavošana

1.Ir jāatrod ļoti kvalitatīvas, bez pes­ticīdiem audzētas rozes. Notīra tās un uzmanīgi atdala ziedlapiņas.

2.Liek tās katlā, pievieno cukuru un ūdeni. Vāra, līdz rožlapiņas kļu­vušas brūnganas. Nogriež uguni uz minimālo un ļauj tam vārīties vēl  20 minūtes, lai sanāk rožu sīrups – uzlējums.

3.Tikmēr nomazgā un notīra ābolus.  Sagriež tos nelielos gabaliņos. Pie­vieno rožu sīrupam ar visām zied­lapiņām un vāra, līdz āboli izšķīduši. Ievārījumu pilda mazās tīrās bur­ciņās un pasniedz pie pankūkām, cepumiem vai uz sviestmaizēm.