ĀBOLU TAKO

Viegla
līdz 30 min
8 personām

Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 3.sērijā, kas veltīta tako tēmai!

Sastāvdaļas

  • 8 Santa Maria mazās tortiljas plāksnes
  • 300 ml augu eļļas cepšanai
  • 200 g kanēļa cukura
  • 3 vidēji āboli
  • 200 g krēmsiera
  • 150 g saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Liek mazā katlā, pievieno 1 ēdamkaroti ūdens un 2 ēdamkarotes kanēļa cukura. Visu savāra, līdz āboli kļūst mīkstāki un sakaramelizējas. Atdzesē.
  2. Pannā uzkarsē eļļu. Pa vienai liek cepties tortiljas plāksnes, cep no katras puses 1 minūti, līdz tās apbrūnē. Tad ar metāla knaiblītēm tortilju izņemt no eļļas, pārloka uz pusēm un no abām pusēm apviļā kanēļa cukurā un atdzesē pārlocītā veidā. Atkārto ar visām tortiljām.
  3. Pagatavo krēmsiera pildījumu. Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu, vaniļu un pūdercukuru, ar mikseri visu saputo viendabīgā masā.
  4. Pagatavo tako. Saceptajā tortiljā liek krēmsiera masu, pa virsu kārto savārītos ābolus. Pasniedz.