Ābolu pīrāgs

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI

(mīkla paredzēta 30 cm/dm formai)

  • 350 g miltu
  • 20 g pūdercukura
  • 220 g sviesta
  • 3–4 ēdamkarotes auksta ūdens

 

  • 6 āboli
  • 100 g gaiši brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • šķipsna sāls
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
  2. Pēc atdzesēšanas ⅔ mīklas izrullē un ieklāj formā. Formu liek ledusskapī dzesēties, kamēr sagatavo pildījumu. Atlikušo mīklu izrullē, tā būs virskārta pīrāgam.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  4. Ābolus nomizo, notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Samaisa kopā ar cukuru, kanēli, sāli un cieti. Pildījumu ber formā, pārklāj ar mīklu. Tās vidū izgriež nelielu caurumiņu krustiņa formā. Bļodiņā saputo olu. Ar nelielu otiņu noklāj pīrāga virskārtu ar olu.
  5. Liek cepties krāsnī 40 minūtes līdz 1 stundai.