Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ābolu pīrāgs
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAI
(mīkla paredzēta 30 cm/dm formai)
350 g miltu
20 g pūdercukura
220 g sviesta
3–4 ēdamkarotes auksta ūdens
6 āboli
100 g gaiši brūnā cukura
1 ēdamkarote kanēļa
šķipsna sāls
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
1 ola
Pagatavošana
Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
Pēc atdzesēšanas ⅔ mīklas izrullē un ieklāj formā. Formu liek ledusskapī dzesēties, kamēr sagatavo pildījumu. Atlikušo mīklu izrullē, tā būs virskārta pīrāgam.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Ābolus nomizo, notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Samaisa kopā ar cukuru, kanēli, sāli un cieti. Pildījumu ber formā, pārklāj ar mīklu. Tās vidū izgriež nelielu caurumiņu krustiņa formā. Bļodiņā saputo olu. Ar nelielu otiņu noklāj pīrāga virskārtu ar olu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: