Ābolu krambls

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 6 āboli
  • 120 g auzu pārslu
  • 60 g mandeļu miltu
  • 125 g brūnā cukura
  • 120 g sviesta
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2 šķipsniņas maltu krustnagliņu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Nomizo un sagriež ābolus līdzīga izmēra (1 cm) gabaliņos. Ābolus kārto cepamtraukā.
  2. Bļodā samaisa auzas, mandeļu miltus, cukuru un garšvielas. Pievieno sviestu, un masu mīca, līdz veidojas lielas un formīgas drupačas, ko vienmērīgi klāj virs sagrieztajiem āboliem.
  3. Cep uzkarsētā krāsnī ~ 25–35 minūtes. Pirms servēšanas ļauj tam atdzist istabas temperatūrā vēl 10 minūtes.

Komentāri: