Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Ābolu krambls
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
6 āboli
120 g auzu pārslu
60 g mandeļu miltu
125 g brūnā cukura
120 g sviesta
1 tējkarote kanēļa
2 šķipsniņas maltu krustnagliņu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Nomizo un sagriež ābolus līdzīga izmēra (1 cm) gabaliņos. Ābolus kārto cepamtraukā.
Bļodā samaisa auzas, mandeļu miltus, cukuru un garšvielas. Pievieno sviestu, un masu mīca, līdz veidojas lielas un formīgas drupačas, ko vienmērīgi klāj virs sagrieztajiem āboliem.
Cep uzkarsētā krāsnī ~ 25–35 minūtes. Pirms servēšanas ļauj tam atdzist istabas temperatūrā vēl 10 minūtes.
Paldies! 🙂Ātri pagatavojams un ļoti garšīgs.