Ābolu klafuti

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Ābolu klafuti (clafoutis) ir tradicionāls franču deserts, kas tiek cepts no ķiršiem, plūmēm, āboliem vai dažādām sezonas ogām. Desertu var gatavot gan uz plīts pannā ar vāku, gan arī cept cepeškrāsnī. Desertam ir divi varianti – “apmestais” un “neapmestais”. Šoreiz izmēģinājām deserta “apmešanas” tehniku, tad augļi ir apakšā, bet, ja vēlaties, lai tie lepni gozētos virspusē, neapmetiet to otrādi. Kādu svētdienas rītu šis vienkārši pagatavojamais deserts, kas būs pa spēkam arī iesācējam, var izkonkurēt pat plānās pankūkas.

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 3 olas
  • 1 glāze pilnpiena
  • ½ citrona rīvēta miziņa

Ābolu masai

  • 0,5 tējkarotes vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 3 lieli āboli
  • ¼ tējkarotes kanēļa
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
  • apaļa veidne vai panna ar augstām malām

Pagatavošana

  1. Pannā ieber cukuru un pieliek sviestu. Karsē, līdz cukurs ir kļuvis brūns kā karamele.
  2. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs vai nelielos gabaliņos, liek pannā pie karameles un maisot karsē. Pannā pievieno vaniļas cukuru un pēc izvēles – arī kanēli.
  3. Pagatavo mīklu: olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, krējumu, citrona miziņu, sāli un pienu. Visu sakuļ viendabīgā masā un pārlej pāri ābolu masai.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180˚C temperatūrai un liek cepties desertu. Cep ~ 40 minūtes. Ja cep pannā uz plīts, tad pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē, kamēr visa masa ir sarecējusi. Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā ieber cukuru un pieliek sviestu. Karsē, līdz cukurs ir kļuvis brūns kā karamele.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs vai nelielos gabaliņos, liek pannā pie karameles un maisot karsē. Pannā pievieno vaniļas cukuru un pēc izvēles – arī kanēli.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mīklu: olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, krējumu, citrona miziņu, sāli un pienu. Visu sakuļ viendabīgā masā un pārlej pāri ābolu masai.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180˚C temperatūrai un liek cepties desertu. Cep ~ 40 minūtes. Ja cep pannā uz plīts, tad pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē, kamēr visa masa ir sarecējusi.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru.

Komentāri: