Ābolu klafuti (clafoutis) ir tradicionāls franču deserts, kas tiek cepts no ķiršiem, plūmēm, āboliem vai dažādām sezonas ogām. Desertu var gatavot gan uz plīts pannā ar vāku, gan arī cept cepeškrāsnī. Desertam ir divi varianti – “apmestais” un “neapmestais”. Šoreiz izmēģinājām deserta “apmešanas” tehniku, tad augļi ir apakšā, bet, ja vēlaties, lai tie lepni gozētos virspusē, neapmetiet to otrādi. Kādu svētdienas rītu šis vienkārši pagatavojamais deserts, kas būs pa spēkam arī iesācējam, var izkonkurēt pat plānās pankūkas.
Mīklai
Ābolu masai
Pannā ieber cukuru un pieliek sviestu. Karsē, līdz cukurs ir kļuvis brūns kā karamele.
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs vai nelielos gabaliņos, liek pannā pie karameles un maisot karsē. Pannā pievieno vaniļas cukuru un pēc izvēles – arī kanēli.
Pagatavo mīklu: olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, krējumu, citrona miziņu, sāli un pienu. Visu sakuļ viendabīgā masā un pārlej pāri ābolu masai.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180˚C temperatūrai un liek cepties desertu. Cep ~ 40 minūtes. Ja cep pannā uz plīts, tad pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns karsē, kamēr visa masa ir sarecējusi.
Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru.
Proporcijas ir pilnīgi nepareizas. Ar tādām izcept nav iespējams.
Mums ar mazpulcēniem sanāca pat ļoti labi!