Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Ābolu–kanēļa pankūciņas
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
4 olas
300 ml piena
12 ēdamkarotes miltu
2 ēdamkarotes cukura
2 lieli āboli
1 ēdamkarote kanēļa
4 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
eļļa cepšanai
Pagatavošana
Palielā bļodā iesit olas un sakuļ viendabīgā masā.
Pievieno miltus, cukuru un sāli un visu kārtīgi izmaisa. Masa būs ļoti bieza.
Lēnām lej klāt pa druskai piena. Pielej mazliet un izmaisa, tad pielej vēl mazliet un vēl, un vēl, kamēr iegūst viendabīgu mīklu.
Ābolus nomizo, izņem serdes un smalki sagriež. Apber ar cukuru un kanēli un samaisa kopā.
Ābolus pievieno pankūku mīklai un kārtīgi izmaisa.
Pankūkas cep nelielā eļļas daudzumā 5–7 cm diametrā. Vēl karstas tās var pārkaisīt ar vēl nedaudz kanēļa un cukura maisījumu.
Komentāri: