Ābolu groziņš ar valriekstiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 50 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 150 g miltu
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 1 liels, skābens ābols
  • 100 g valriekstu
  • 3 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 citrona sula un rīvēta citrona miziņa
  • 200 ml cukura sīrupa
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes vai 1 Vanilla Pudding paciņa

Drumstalām:

  • 75 g cukura
  • 75 g sviesta
  • 75 g miltu
  • Apaļa metāla, stikla vai silikona cepamā veidne 22 cm diametrā

Pagatavošana

  1. Sagatavo kūkas pamatni. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, šķipsniņu sāls un visu samaisa. Visbeidzot iesijā miltus un mīca, līdz veidojas viendabīga masa un mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu noliek vēsumā.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC. Cepamo veidni iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Atdzesētu mīklu izrullē cepamās veidnes lielumā, ieklāj veidnē un nolīdzina malas. Pa virsu mīklai uzklāj cepamo papīru, uz kura uzber sausas pupas vai putraimus, lai, pamatnei cepoties, mīkla neceltos augšā. Pamatni cep cepeškrāsnī 10-15 minūtes.
  3. Sagatavo pildījumu. Sakuļ olas ar cukura sīrupu. Pievieno saldo krējumu.
  4. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Ābolu nomizo un sarīvē. Visas sastāvdaļas pievieno olu un krējuma masai.
  5. Sagatavo drumstalas. Bļodā samaisa miltus, cukuru un pievieno sarīvētu sviestu. Ar pirkstiem masu drupina, līdz veidojas irdenas drupačas.
  6. Kūkas pamatni izņem no cepeškrāsns, noņem cepamo papīru ar pupām vai putraimiem un uzlej virsū pildījumu.
  7. Pildījumam pāri pārkaisa drupačas un rupji sadrupinātus valriekstus. Kūku liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties 40-50 minūtes. Pasniedz atdzesētu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo kūkas pamatni. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, šķipsniņu sāls un visu samaisa. Visbeidzot iesijā miltus un mīca, līdz veidojas viendabīga masa un mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu noliek vēsumā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC. Cepamo veidni iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Atdzesētu mīklu izrullē cepamās veidnes lielumā, ieklāj veidnē un nolīdzina malas. Pa virsu mīklai uzklāj cepamo papīru, uz kura uzber sausas pupas vai putraimus, lai, pamatnei cepoties, mīkla neceltos augšā. Pamatni cep cepeškrāsnī 10-15 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo pildījumu. Sakuļ olas ar cukura sīrupu. Pievieno saldo krējumu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Ābolu nomizo un sarīvē. Visas sastāvdaļas pievieno olu un krējuma masai.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo drumstalas. Bļodā samaisa miltus, cukuru un pievieno sarīvētu sviestu. Ar pirkstiem masu drupina, līdz veidojas irdenas drupačas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kūkas pamatni izņem no cepeškrāsns, noņem cepamo papīru ar pupām vai putraimiem un uzlej virsū pildījumu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pildījumam pāri pārkaisa drupačas un rupji sadrupinātus valriekstus. Kūku liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties 40-50 minūtes. Pasniedz atdzesētu.

Komentāri: