Ābolu drumstalu deserts

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

Ābolu masai

  • 7 lieli āboli
  • sula no ½ citrona
  • 70 ml ūdens
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 100 g kļavu sīrupa

Virskārtai

  • 100 g auzu pārslu
  • 200 g miltu
  • 150 g tumši brūnā cukurniedru cukura
  • 100 g mandeļu vai citu riekstu, sakapātu
  • 150 ml olīveļļas vai kokosriekstu eļļas
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā.
  2. Pie āboliem pievieno visas pārējās ābolu masas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
  3. Cepamo trauku iesmērē ar eļļu, un tajā liek ābolu masu.
  4. Bļodā samaisa visas virskārtas sastāvdaļas, līdz izveidojas viendabīga masa. Klāj pa virsu āboliem cepamajā pannā.
  5. Desertu liek cepties krāsnī 40–50 minūtes, līdz virskārta zeltaini brūna. Pēc izņemšanas no krāsns desertam ļauj nedaudz atdzist. Pasniedz kopā ar saldējumu vai ēd tāpat.