Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Viegla
līdz 2 h
5 personām
Sastāvdaļas
5 burgeru maizītes
5 siera šķēles
MĒRCEI
1 ēdamkarote sviesta
2 daiviņas ķiploku
1 sīpols
1 zaļā paprika
500 g maltas cūkgaļas
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
1,5 ēdamkarotes brūnā cukura
100 g kečupa
400 g mizotu tomātu gabaliņos
2 tējkarotes Vusteras mērces
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 sadrupināts buljona kubiņš
½ tējkarotes melno piparu
Pagatavošana
Katlā uz lielas uguns izkausē sviestu, pievieno kapātu sīpolu un ķiplokus, sautē, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno kubiņos sagrieztu zaļo papriku un cep 2 minūtes, līdz arī tā ir mīksta.
Pievieno malto gaļu, ik pa laikam apmaisot, līdz tā krāsu no maigi rozā nomaina uz brūnu. Pievieno atlikušās mērces sastāvdaļas, visu samaisa un uguni pazemina uz vidēji zemu.
Katlam liek virsū vāku, un ļauj visam karsēties vēl pusstundu, ik pa 10 minūtēm apmaisot, lai gaļu nepierauj katla apakšā. Noņem vāku, apmaisa. Masai vajadzētu būt biezai. Ja tā ir šķidra, turpina karsēt uz augstas uguns bez vāka vēl 5–10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc garšas pievieno sāli.
Apgrauzdē maizītes, tajās pilda gaļas mērci, pāri liek siera šķēli un otru maizīti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: