Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Mandarīnu maskarpones kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
200 g miltu
šķipsna sāls
1,5 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
miziņa no 4 mandarīniem
200 g cukuru
2 olas
80 g olīveļļas
100 g piena
KRĒMAM
500 g maskarpones siera
100 g pūdercukura
120 g saldā krējuma (35%)
kaltētas mandarīnu šķēlītes
Dr. Oetker cukura pērlītes
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar eļļu.
Lielā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri un rīvētas mandarīnu miziņas.
Citā bļodā puto cukuru kopā ar olām, līdz tās kļuvušas gaišas un krēmīgas. Pievieno miltu maisījumu un eļļu, kas sajaukta ar pienu. Turpina putot, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Mīklu lej sagatavotajā formā un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā puto maskarpones sieru kopā ar pūdercukuru, beigās pievieno saldo krējumu. Turpina putot, līdz izveidojusies krēmīga stingra masa.
Kūkas biskvītu griež uz pusēm. Pa vidu un apkārt smērē krēmu. Dekorē ar kaltētām mandarīna šķēlītēm un cukura pērlītēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: