Mandarīnu maskarpones kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • šķipsna sāls
  • 1,5 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
  • miziņa no 4 mandarīniem
  • 200 g cukuru
  • 2 olas
  • 80 g olīveļļas
  • 100 g piena

KRĒMAM

  • 500 g maskarpones siera
  • 100 g pūdercukura
  • 120 g saldā krējuma (35%)

kaltētas mandarīnu šķēlītes

Dr. Oetker cukura pērlītes

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar eļļu.
  2. Lielā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri un rīvētas mandarīnu miziņas.
  3. Citā bļodā puto cukuru kopā ar olām, līdz tās kļuvušas gaišas un krēmīgas. Pievieno miltu maisījumu un eļļu, kas sajaukta ar pienu. Turpina putot, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  4. Mīklu lej sagatavotajā formā un cep krāsnī 25–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Bļodā puto maskarpones sieru kopā ar pūdercukuru, beigās pievieno saldo krējumu. Turpina putot, līdz izveidojusies krēmīga stingra masa.
  6. Kūkas biskvītu griež uz pusēm. Pa vidu un apkārt smērē krēmu. Dekorē ar kaltētām mandarīna šķēlītēm un cukura pērlītēm.

Komentāri: