Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Karija un laima zupa ar vistu
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Nu ļoti garda zupa, pie tam derēs gan visēdājiem, gan veģetāriešiem, jo gaļu var mierīgi nolikt blakus uz šķīvīša, lai katrs ņem, kas vēlas.
Zupai ir brīnišķīga, zaļa krāsa, kas nav ierasta mūsu virtuvē, bet piestāv vasarai un dzīves svinēšanai.
Sastāvdaļas
0,5 kg vistas filejas
500 ml dārzeņu vai gaļas buljona
400 ml kokosriekstu piena
400 g svaigu vai sasaldētu zaļo zirnīšu
1 sīpols
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
neliela buntīte svaigu pētersīļu
1 ēdamkarote rīvēta ingvera bez mizas
2 tējkarotes karija pulvera
1 laims
sāls
asās paprikas pulveris, sāls un pipari vistas filejas pagatavošanai
Pagatavošana
Vistas filejas no visām pusēm ierīvē ar maltiem melnajiem pipariem, sāli un asās paprikas pulveri, cep uz pannas sakarsētā eļļā katru pusi 6–7 minūtes, līdz fileja gatava.
Pagatavo zupu. Vispirms katliņā sakarsētā eļļā apcep mazos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno kokosriekstu pienu, buljonu, karija pulveri, zaļos zirnīšus un vāra 4 minūtes.
Zupā iemaisa sīki sakapātus pētersīļus, no laima norīvētu miziņu, no laima augļa izspiestu sulu, sarīvētu ingveru un kartupeļu cieti, kas iepriekš sajaukta ar 60 ml vēsa ūdens.
Zupu karsē, līdz tā sabiezējusi, tad iemaisa sāli pēc garšas, noņem no plīts, lej bļodiņās un pasniedz ar šķēlītēs sagrieztu vistas fileju.
Komentāri: