Karija un laima zupa ar vistu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Nu ļoti garda zupa, pie tam derēs gan visēdājiem, gan veģetāriešiem, jo gaļu var mierīgi nolikt blakus uz šķīvīša, lai katrs ņem, kas vēlas.

Zupai ir brīnišķīga, zaļa krāsa, kas nav ierasta mūsu virtuvē, bet piestāv vasarai un dzīves svinēšanai.

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg vistas filejas
  • 500 ml dārzeņu vai gaļas buljona
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 400 g svaigu vai sasaldētu zaļo zirnīšu
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • neliela buntīte svaigu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote rīvēta ingvera bez mizas
  • 2 tējkarotes karija pulvera
  • 1 laims
  • sāls
  • asās paprikas pulveris, sāls un pipari vistas filejas pagatavošanai

Pagatavošana

  1. Vistas filejas no visām pusēm ierīvē ar maltiem melnajiem pipariem, sāli un asās paprikas pulveri, cep uz pannas sakarsētā eļļā katru pusi 6–7 minūtes, līdz fileja gatava.
  2. Pagatavo zupu. Vispirms katliņā sakarsētā eļļā apcep mazos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pievieno kokosriekstu pienu, buljonu, karija pulveri, zaļos zirnīšus un vāra 4 minūtes.
  3. Zupā iemaisa sīki sakapātus pētersīļus, no laima norīvētu miziņu, no laima augļa izspiestu sulu, sarīvētu ingveru un kartupeļu cieti, kas iepriekš sajaukta ar 60 ml vēsa ūdens.
  4. Zupu karsē, līdz tā sabiezējusi, tad iemaisa sāli pēc garšas, noņem no plīts, lej bļodiņās un pasniedz ar šķēlītēs sagrieztu vistas fileju.