Garšaugi ir viens no ēst gatavošanas stūrakmeņiem – tie var pilnīgi pārvērst un atdzīvināt jebkuru ēdienu. Galvenais ir saprast to attiecības ar citiem produktiem, jo, ja atradīsiet tiem labākos draugus, recepte noteikti izdosies. Galvenais ir draudzība.
DILLES
Labākie draugi ar kartupeļiem, bietēm, lasi, siļķi, burkāniem, saulespuķu sēklām un jogurtu.
PĒTERSĪĻI
Mīl zivi, riekstus, tomātus, citronus, ābolus, brokoļus, ērti jūtas visos Tuvo Austrumu ēdienos.
KORIANDRS
Mīl avokado, īpašas attiecības ar tomātiem, patīk pupiņas, laims, dzīvojas pa meksikāņu ēdieniem un arī Āzijas virtuvi, īpaši tajiešu.
BAZILIKS
Jūtas kā mājās pesto, labākie draugi – tomāti, zemenes, avenes, pasta, salāti, arī vista un tītars.
SĪPOLLOKI
Draudzējas ar olām un kartupeļiem.
MAURLOKI
Mīl olas, kartupeļus, krēmīgas mērces, salātus, risoto, ķiplokus.
ROZMARĪNS
Patīk pamatīgas un nopietnas lietas, piemēram, jērs, medījums, kartupeļi, saknes un viss, kas liek domāt par priežu mežu.
TIMIĀNS
Ir draugos ar visu ko – zivīm, gaļu, visiem dārzeņiem, grūti pat iedomāties, kas tam nepatiktu.
PIPARMĒTRAS
Labākie draugi ar čili, ķiploku, kazas sieru, bietēm, zirnīšiem, jēru, cūkgaļu, kartupeļiem, šokolādi, augļiem, gurķiem, jogurtu.
Komentāri: