Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Piparmētru keikpopi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām
Sastāvdaļas
250 g dateļu
150 g riekstu miltu (piemēram, ½ mandeļu un ½ pistāciju)
1–2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
25 g kakao
svaigas piparmētras
200 g tumšās šokolādes
20 koka vai plastmasas konfekšu kociņi
15 gab. (var ēst arī svaigēdāji)
Pagatavošana
Virtuves kombainā vai lielā bļodā liek dateles un piparmētras. Blendē, līdz iegūta viendabīga masa.
Masai pievieno 1 ēdamkaroti kokosriekstu eļļas, kakao, dateles un 50 g šokolādes. Turpina blendēt, līdz masa kļūst viendabīga. Ja masa aizvien ir drupataina, pievieno vēl ēdamkaroti kokosriekstu eļļas vai ēdamkaroti ūdens.
Viendabīgo masu sadala 15–20 vienādās daļās un ar rokām izrullē gludas bumbiņas. Saliek tās uz šķīvja vai dēlīša un liek saldētavā uz 20 minūtēm. Tikmēr izkausē šokolādi. Bumbiņām saldētavā jākļūst vēsām un stingrām. Ja tā nenotiek, tās jādzesē ilgāk.
Izņem no saldētavas un veikli dekorē šādā secībā. Vispirms kociņu iemērc šokolādē un iedur bumbiņas vidū. Tā izdara ar visiem kociņiem un bumbiņām. Pēc tam ņem pa vienam keikpopam un mērc šokolādē. Ar karotes palīdzību noņem lieko šokolādi. Apber ar dekorācijām, piemēram, riekstiem, un atstāj istabas temperatūrā sacietēt.
Šīs konfektes uz kociņa var ēst uzreiz vai uzglabāt ledusskapī vismaz 3 dienas.
Sastāvaļās ir mandeļu milti, bet receptē kaut kur pazuduši.