Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Zosu olu kultenis ar citrusā sālītu lasi
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
8 zosu olas
2 laimi
2 apelsīni
1 citrons
400 g laša filejas
60 g sāls
30 g cukura
80 g sviesta
Pagatavošana
Izspiež sulu no ½ laima, ½ citrona un ½ apelsīna. Laša filejai ar smalko rīvi pārrīvē citrusu miziņas. Sajauc sāli ar cukuru un pārber lasi. Pārlej ar citrusu sulu un ietin pārtikas plēvē. Liek uz nakti ledusskapī sālīties.
Zosu olas sakuļ ar nedaudz ūdens. Izkausē pannā ceturto daļu sviesta un uz lēnas uguns maisot no zosu olām pagatavo kulteni. Pašās beigās pēc garšas pievieno sāli.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: