Zosu olu kultenis ar citrusā sālītu lasi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 8 zosu olas
  • 2 laimi
  • 2 apelsīni
  • 1 citrons
  • 400 g laša filejas
  • 60 g sāls
  • 30 g cukura
  • 80 g sviesta

Pagatavošana

  1. Izspiež sulu no ½ laima, ½ citrona un ½ apelsīna. Laša filejai ar smalko rīvi pārrīvē citrusu miziņas. Sajauc sāli ar cukuru un pārber lasi. Pārlej ar citrusu sulu un ietin pārtikas plēvē. Liek uz nakti ledusskapī sālīties. 
  2. Zosu olas sakuļ ar nedaudz ūdens. Izkausē pannā ceturto daļu sviesta un uz lēnas uguns maisot no zosu olām pagatavo kulteni. Pašās beigās pēc garšas pievieno sāli. 
  3. Lasim noskalo citrusu sālījumu, sagriež četrās daļās. 
  4. Liek kulteni uz šķīvja, pāri kārto lasi un pārrīvē atlikušās citrusu miziņas.